Spela spel på nätet

Tycker du om att spela spel på internet? Du är inte ensam, detta vet du sannolikt redan om dock. Detta är inte en ny företeelse utan det uppkom redan under 1990-talet och spelet utvecklades i takt med internet. De första spelen som dök upp var långt ifrån den höga grafik som det är idag och de var mycket simplare i utformningen. Flashspel är något som de flesta som var med från början när internet lanserades för allmänheten känner till. Detta var mycket simpla spel som man kunde spela online där spelet ofta hade ett tydligt och enkelt mål. Så ser det inte längre ut idag och spelen som du hittar på nätet kan vara mycket avancerade. Dessutom krävs det ofta att man köper ett spel för att man ska kunna vara med och spela på de som är riktigt avancerade, till exempel WOW och FIFA är spel som ofta spelas online idag.

Detta har utvecklats till att bli en hel community för spelare och många spelare träffar andra människor med liknande intressen på detta sätt. De som har vuxit upp i denna community har ofta vänner från hela världen som de har spelat med i många år. Att spela online har blivit en social upplevelse idag, det var inte detta från början även om många redan då spådde att det skulle bli så. Utvecklingen av olika spel var något som fascinerade och många valde att delta i forum genom att dela sina åsikter angående vad de önskade och ville ha. De första internetforumen var spelbaserade.

Att i stort sett alla datorspel går att spela online idag är ingenting som förvånar de allra flesta, tvärtom är detta något som uppmuntrar allt fler till att spela och det har haft en positiv inverkan på många ungdomar som exempelvis har haft svårt att hitta vänner utanför spelvärlden.